Van alle dingen die je voor je bruiloft koopt, kun je er maar een paar houden: het gastenboek en fotoalbum zijn twee items die je voor altijd zult hebben. Een gastenboek is een ontzettend leuk item voor bij de photobooth. Door de fotostrip in een gastenboek te plakken blijven de foto’s langer goed.

Er zijn extreem veel opties beschikbaar. In deze blog beperken we ons tot drie belangrijke onderdelen: de omslag, de binding en de kleur van de bladzijden.

De omslag

Het eerste wat je ziet en daarmee ook een zeer persoonlijke keuze. Bekledingsmaterialen variëren van zijde, hout, leer, papier, metaal en een verscheidenheid aan excentrieke materialen. Dit is echt een persoonlijke keuze en ons advies is om de beschikbare opties nader te bekijken. Als je een idee hebt voor een omslag, zoek dan iemand die met die materialen werkt en vraag of ze een boek of album voor je kunnen maken.

De binding

De binding is om twee redenen belangrijk: het beïnvloedt de manier waarop het boek op tafel ligt en bepaalt of je pagina’s aan het boek kunt toevoegen. Wij raden in ieder geval een binding aan waarmee je het boek goed plat kan leggen wanneer je het openslaat. Een platliggend boek zorgt ervoor dat er veel beter geschreven en geplakt kan worden. Dit is extra belangrijk als er op de dag zelf in het boek geschreven en geplakt moet worden (door de gasten).
De meeste boeken hebben vaak standaard paginaformaten: meestal 29,50 bij 20,50 cm of 30 bij 30 cm. Beide formaten zijn geschikt voor zowel 10x15cm als voor 5x15cm fotostrips.

De bladzijde

Grofweg kom je twee type bladzijden tegen: witte of zwarte bladzijden. Zwarte bladzijden zijn erg mooi en geven een luxere uitstraling. De foto’s komen meestal ook beter tot zijn recht. Koop echter wel speciale gelpennen waardoor men op deze pagina’s goed kan schrijven. Witte gelpennen zijn erg goed zichtbaar.

Bij photobooth events kun je een gastenboek bestellen met een omslag gemaakt van kraft. In twee kleuren. In beide gevallen bevatten de albums zwarte pagina’s. Om die reden is het mogelijk om een pakket met gelpennen en pritt plak rollers te bestellen. Voldoende om de hele avond foto’s te plakken.